incl-top
Battenfeld Sverige AB - Till förstasidan!
Teknisk support och service
Reservdelar
Kundtjänst - Kontakt
incl-mellantop
incl-menu-left
Prenumerera på vårt nyhetsbrev NEWS Bulletin för senaste nytt!NGR - NEXT GENERATION RECYCLING & HERBOLD MECKESHEIM
ANLÄGGNINGAR FÖR ÅTERVINNING & REGRANULERING AV PLASTAVFALL

NGR - Next Generation Recycling
NGR E:GRAN
E:GRAN
E:Gran har designats för inline-återvinning av termoplastisk kantfilm och överskottstrim med en pelleterare med en kapacitet på 5 till 50 kg/h. Specialiserad för att på ett skonsamt sätt ta hand om blåst PE-film och producera högkvalitativt granulat/pellets.


PDFE:GRAN
(Broschyren är på engelska)

NGR - Next Generation Recycling
NGR A:GRAN
A:GRAN
A:GRAN är vårt minsta universal-system med en pelleterare med kapacitet på 20-100 kg/h. I grunden är A:GRAN designad för kontinuerlig matning inline och kan integreras fullt ut i en filmproduktionsprocess. A:GRAN behandlar i stort sett alla typer av termoplastiska polymerer så som PE, PP, PA, PS, PC, PET, ABS, EVA, PPS och biopolymerer.


PDFA:GRAN
(Broschyren är på engelska)

NGR - Next Generation Recycling
NGR S:GRAN
S:GRAN
S:GRAN är lämpad för problematiska material och garanterar en konstant hög output på 140-800 kg/h. Med minimal arbetsinsats kan maskinen matas kontinuerligt. S:GRAN är en universalmaskin för placering inline eller fristående. I princip alla termoplastiska polymerer (t ex PE, PP, PA, PS, PC, PET, ABS, EVA och PPS) samt andra tekniska plaster kan effektivt omvandlas till granulat/pellets. Kontrollsystemet kan lagra inställningar/recept vilket förenklar körning av olika material.


PDFS:GRAN
(Broschyren är på engelska)NGR - Next Generation Recycling
NGR F:GRAN
F:GRAN
Baserat på S:GRAN och X:GRANs extruderkoncept har F:GRAN återvinningsmaskiner designats utan skärare, speciellt för applikationer med flakes/flingor. Pelleteraren har en kapacitet på 140 upp till 2000 kg/h. F:GRAN används för redan färdigskuret material där en integrerad skärare inte behövs, t ex förbehandlat och tvättat konsumentavfall (flakes/flingor) eller industriellt avfall som förbehandlats med kvarn.


PDFF:GRAN
(Broschyren är på engelska)Herbold Meckesheim


Herbold Meckesheim GmbH

Herbold Meckesheim GmbH tillverkar maskiner och system för återvinning av plast och behandling av mjuka till mellanhårda material. Från kvarnar till tvätt, separering och torkning av: ensilagefilm, PET-flaskor, plastavfall från hushåll samt industriellt plastavfall från förpackning. Agglomeratorer för film, fiber och skum tillverkat av temperaturkänsliga material med PA eller PET som kompaktorer. Torkar (för Polyester/PET) och kristallisatorer. Maskiner och system för pulverisering av termoplaster, för tillverkning av pulver till extrudering, beläggning, textilindustri och rotationsformning.

Mer information hittar du på www.herbold.comNGR - Next Generation Recycling
NGR L:GRAN
L:GRAN
Med teknik baserad på S:GRAN har L:GRAN utvecklats till en "light-version". Främst är L:GRAN designad för att hantera kanttrim från film. Men L:GRAN lämpar sig även för att bearbeta vävda material (t ex Big-Bag) och andra filmapplikationer. Hög flexibilitet med den inbyggda shreddern, enkelt handhavande och automatisk hastighetskontroll är viktiga egenskaper för L:GRAN. Låga driftskostnader p g a lågt bemanningsbehov och optimerad energibalans är andra fördelar. Kapacitet på upp till 200 kg/h.


PDFL:GRAN
(Broschyren är på engelska)NGR - Next Generation Recycling
NGR X:GRAN
X:GRAN
X:GRAN återvinningsmaskiner är de allra största. Moduluppbyggd, vilket gör att man enkelt kan anpassa behovet av storlek på extruder, silväxlare och pelleterare. Garanterat hög output från 900 upp till 2000 kg/h, även när det gäller mer problematiska material. Genom imponerande dimensioner (1,8 x 1,8 x 2,0 meter) kan X:GRAN hantera även större balar utan behov av förbehandling. I princip alla termoplastiska polymerer (t ex PE, PP, PA, PS, PC, PET, ABS, EVA och PPS) samt andra tekniska plaster kan effektivt omvandlas till granulat/pellets. Kontrollsystemet kan lagra inställningar/recept vilket förenklar körning av olika material.


PDFX:GRAN
(Broschyren är på engelska)

NGR - Next Generation Recycling
NGR HD Pelletizer
HD Pelletizer
HD (Hot Die) Pelletizer är lämpad för alla typer av termoplastisk smälta (förutom PA 6.6, PET och PPT med MFI > 100). Vid HD pelletering behandlas det smälta materialet från extrudern med roterande skärblad. Pelletsen/granulaten kyls sedan i en kylring och avlägsnas. NGR HD Pelletizer behåller ett konstant knivtryck. Kombinationen av en enkel och stabil skärenhet med en pneumatisk justerbar skärare tillåter exakt justering via manometer eller elektronisk tryckregulator (option) för ett bladtryck som innebär minimalt slitage. Ingen inställning av enskilda blad behövs.


PDFHD Pelletizer
(Broschyren är på engelska)

För ytterligare information, besök gärna NGRs hemsida:
www.ngr.at


För ytterligare information, besök gärna Herbold's hemsida:
www.herbold.comincl-fot
Battenfeld Sverige AB   |   Skallebackavägen 29   |   302 41 HALMSTAD   |   035-15 59 50   |   info(a)battenfeld.se
Vi tillämpar Wittmann Group Allmänna Sälj- och  Leveransbestämmelser vid all försäljning och vid alla leveranser om inget annat avtalats.