incl-top
Battenfeld Sverige AB - Till förstasidan!
Teknisk support och service
Reservdelar
Kundtjänst - Kontakt
incl-mellantop
incl-menu-left
Prenumerera på vårt nyhetsbrev NEWS Bulletin för senaste nytt!BATTENFELD CINCINNATI
MASKINER FÖR EXTRUDERING AV RÖR, PROFILER OCH FILM

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - uniEX
uniEX - Flexibel allround-extruder
Med det nya singelskruvkonceptet kan vi erbjuda en optimal lösning för de flesta applikationer. Vi använder oss av ett beprövat modulsystem som kan kompletteras med optioner. uniEX är en universalextruder med fördelaktigt pris och flexibelt användningsområde. Perfekt vid alla processer som behöver en något kortare L/D ratio (30:1) och lägre skruvhastighet.

PDFuniEX
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - rapidEX
rapidEX - För högsta krav med turboprestanda
Med rapidEX singelskruvextruder har det för första gången blivit möjligt att nå en hög output vid rörextrudering, även med mindre extruderstorlekar. rapidEX kräver mindre golvyta än konventionella extruders. Mycket servicevänlig. Avsevärt lägre ljudnivå. Idealisk för PE och PP. Snäll mot materialet med upp till 5 ggr längre "överlevnadstid" i skruven. Output upp till 1400 kg/h.

PDFrapidEX
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - solEX GL
solEX GL - Extruder utan växellåda (GL = Gearless)
Med solEX GL (GL = gearless) erbjuds ett driftsystem utan växellåda. Istället används en frekvenskontrollerad AC-motor med högt vridmoment. Detta innebär en otroligt mjuk drift som ger vibrationsfri extrudering med låg ljudnivå även vid höga hastigheter. Både motor och frekvensstyrning är vattenkyld. Lägre energiförbrukning genom mindre energiförluster. 

PDFsolEX GL
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - conEX
conEX - Konisk dubbelskruvextruder
Den 6:e generationen av koniska dubbelskruvextruders. Nu med ett ännu bredare processfönster, förlängt serviceliv och en oslagbar prisvärdhet. Underhållsfri Intracool ® skruvkylning. Isolerad cylinder med apc ® (air power cooling) system. Serien består av conEX 38, 50, 63 och 73 samt platsbesparande co-extrudermodeller. Olika skruvgeometri för produktion av PVC, C-PVC och PE-Xa. 

PDFconEX
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - alpha
alpha - Bästsäljande "plug-n-play"-extruder
Vår globala bästsäljare. Speciellt utvecklad och framtagen för produktion av tekniska profiler och mindre rör. Mycket kompakt format. Direktdrift med högt vridmoment och underhållsfri, borstlös, motor. Kan enkelt kompletteras för hel linje. Byggd i Europa med europeiska kvalitetskomponenter. Flera modeller finns lagerförda för direktleverans.

PDFalpha
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - solEX
solEX - Högpresterande rörextruder för PE-HD och PP
solEX erbjuder topprestanda med hög output (från 100 kg/h upp till 2200 kg/h) och homogen smälta för rörextrudering av PE-HD och PP. Idealisk även för korrugerade rör. solEX byggs med vårt beprövade modulsystem med möjlighet till kundspecifika lösningar. Med optimerad skruvgeometri (40 L/D) ges en output som tidigare bara var möjlig med större maskiner.

PDFsolEX
(Broschyren är på engelska)Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - twinEX
twinEX - Dubbelskruvextruder för de högsta kraven
Med vårt dubbelskruvkoncept erbjuder vi den optimala lösningen för varje behov och applikation. Precis som våra övriga maskinserier använder vi här vårt beprövade modulsystem med möjlighet till individuella optioner. Underhållsfri Intracool ® skruvkylning. Isolerad cylinder med apc ® (air power cooling) system. Maskiner från 72 upp till 173 mm diameter. L/D ratio: 28:1 och 34:1

PDFtwinEX
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
Battenfeld Cincinnati - fiberEX
fiberEX - Extruder för WPC (Wood Plastic Composites)
fiberEX extruders är speciellt designade för produktion av WPC - Wood Plastic Composites. Output från 15 kg/h upp till 1000 kg/h. Maximal flexibilitet i materialval via så väl direktextrudering som två-stegs produktionsprocess. battenfeld-cincinnati har levererat utrustning till WPC-industrin från dag 1, och vi har därmed en lång och värdefull erfarenhet av WPC-produktion. 

PDFfiberEX
(Broschyren är på engelska)

Battenfeld Cincinnati Extrudering
battenfeld-cincinnati - Controls Kontroll och automatiseringssystem
Genom rätt styrsystem blir extruderingsutrustningen mer kostnadseffektiv. En ny generation av styrningar har utvecklats genom en kombination av erfarenhet från så väl PC som PLC. Våra maskinstyrningar är designade för ett brett spektra av applikationer, från enkla singelextruders till komplexa extruderingslinjer. Systemen hanterar komplett sekvenslogik och temperaturkontroll och finns med standardiserade interfaceprotokoll för integrering av intelligenta sensorer och downstream-utrustning.

Industriell PC med Windows operativsystem.
Robust 2 GB industriell compact flash disk.
Fast-Ethernet interface.
Stöd för den senaste hård- och mjukvaran.
USB "plug-n-play" stöd för externa lagringsenheter,skrivare, modem, tangentbord/mus.


PDFControls
(Broschyren är på engelska)För ytterligare information, besök gärna Battenfeld Cincinnatis hemsida:
www.battenfeld-cincinnati.comincl-fot
Battenfeld Sverige AB   |   Skallebackavägen 29   |   302 41 HALMSTAD   |   035-15 59 50   |   info(a)battenfeld.se
Vi tillämpar Wittmann Group Allmänna Sälj- och  Leveransbestämmelser vid all försäljning och vid alla leveranser om inget annat avtalats.