incl-top
Battenfeld Sverige AB - Till förstasidan!
Teknisk support och service
Reservdelar
Kundtjänst - Kontakt
incl-mellantop
incl-menu-left
Prenumerera på vårt nyhetsbrev NEWS Bulletin för senaste nytt!INDUSTRIAL FRIGO
KOMPLETTA KYLSYSTEM FÖR INDUSTRIELLA PROCESSER

Kylsystem - För vem?
Industrial Frigo's kylsystem är lämpade för kylprocesser inom tillverkande industri. T ex plast, gummi, metall, keramik och annan industri där vatten används för kylning av maskiner och processer där man vill ha ett slutet system för bästa ekonomi och processtabilitet. Självklart med miljövänligt köldmedia (R-407C).

Här nedan visar vi ett urval av några av de vanligaste modellerna. Se Industrial Frigo's hemsida för komplett utbud, eller kontakta oss för ytterligare information.

Industrial Frigo
Industrial Frigo GRA
GRA-serien - Med kompressor och luftkylning
GRA-serien är kylaggregat försedda med kompressor och luftkylning med luftkondensering för bästa ekonomi. GRA-serien är speciellt lämpad för kylning av maskiner inom plast- och gummi-industrin, men fungerar även utmärkt för andra industriella processer. Det finns ett flertal olika modeller för att passa olika behov, och de flesta versioner kan fås med galvaniserad ram för placering utomhus. Miljöriktigt köldmedia - R407C.

Vill du ha ett system att växa med ska du välja moduluppbyggda GR1A som enkelt kan byggas ut i sektioner. GR1A finns antingen med intern öppen tank eller för inkoppling till extern öppen tank. Kylkapacitet från 28 kW upp till 1470 kW per aggregat. Höga COP-värden.

Behöver du ett kylaggregat med ett helt stängt system ska du välja GR2A som är försedd med intern sluten tank. GR2A finns som mindre mobila enheter med en kylkapacitet på upp till 20 kW, eller som stationära aggregat med en kylkapacitet på upp till 122 kW.Industrial Frigo
Industrial Frigo GRAD/GRWD
GRAD-/GRWD-serien (Blow Film Cooling Line)
GRAD-/GRWD-serien är aggregat speciellt framtagna för kylning av blåst film. Konstant lufttemperatur året runt. Upp till 30% ökad produktivitet. Förbättrad kvalitet på den blåsta filmen. Det finns olika versioner. Vattenkyld (W) eller luftkyld (A). Möjlighet till dubbla kylkretsar (DUO) för kylning både inuti tornet och för kylning av den yttre ringen. Miljöriktigt köldmedia - R407C.Industrial Frigo
Industrial Frigo GRW
GRW-serien - Med kompressor
GRW-serien är kylaggregat försedda enbart med kompressor (ej luftkylning) med vattenkodensering. GRW-serien är speciellt lämpad för kylning av formverktyg, men passar även inom många andra industriella processer. Kan fås med inbyggd eller extern tank. Finns också i en modulbaserad version om du behöver ett system att växa med. Miljöriktigt köldmedia - R407C.

Finns som små mobila enheter med en kylkapacitet på upp till 41 kW, eller som stationära aggregat med en kylkapacitet på upp till 832 kW. Höga COP-värden.


Industrial Frigo
Industrial Frigo SIRE
SIRE Systemanläggningar
ETT PATENTERAT SYSTEM FRÅN INDUSTRIAL FRIGO. SÄNKT ENERGIFÖRBRUKNING PÅ UPP TILL 80%. VÄRMEÅTERVINNING PÅ UPP TILL 70%
 
Industrial Frigo's långa erfarenhet har gjort det möjligt att utveckla en serie helautomatiska system för processkylning där energiförbrukningen kunnat reduceras rejält (upp till 80%) - vilket håller nere driftskostnaderna avsevärt. Systemet är försett med högeffektiva kylenheter, avancerade temperaturkontroller och luft/vatten/luft kylning. Genom att använda sig av den omgivande luften kan SIRE kyla ner hela fabriker, och helt eller delvis ersätta traditionella kylaggregat. Extremt höga COP-värden: Inomhusenheter, COP 5,6 (1 införd kW ger ut 5,6 kW). Utomhusenheter med frikylare, COP 30 (1 införd kW ger ut 30 kW). Överskottsvärmen som produceras kan tas till vara via det integrerade systemet HES (Heating Energy Saving) och användas för att t ex värma upp kontor eller produktionslokaler. HES kan återvinna upp till 70% av värmen som genereras av kylaggregatet. Självklart används miljövänligt köldmedia - R407C. SIRE är patenterat.
För ytterligare information, besök gärna Industrial Frigo's hemsida:
www.industrialfrigo.comincl-fot
Battenfeld Sverige AB   |   Skallebackavägen 29   |   302 41 HALMSTAD   |   035-15 59 50   |   info(a)battenfeld.se
Vi tillämpar Wittmann Group Allmänna Sälj- och  Leveransbestämmelser vid all försäljning och vid alla leveranser om inget annat avtalats.