OM FÖRETAGET

Detta är Battenfeld Sverige AB

Battenfeld Sverige AB är ett svenskägt bolag som säljer maskiner och kringutrustning till plast- och gummiindustrin i Sverige & Norge samt Kautex i Danmark och Maplan i Finland. Företaget är beläget i Halmstad på den Halländska västkusten.

Svenskägt familjeföretag

Battenfeld Sverige AB är ett svenskägt familjeföretag med Christian Hiljemark som VD. Vi säljer maskiner och tillhörande kringutrustning till den svenska och norska plast- och gummiindustrin. Kontor, lager och service finns i våra lokaler i Halmstad, alldeles invid flygplatsen, på den Halländska västkusten.


Kvalitetsleverantör sedan 1978

Vi har varit kvalitetsleverantör till plast- och gummiindustrin sedan 1978.  Vårt sortiment idag består bland annat av formsprutor och robotsystem från Wittmann Battenfeld, extruders från Battenfeld-Cincinnati, gummi-bearbetningsmaskiner från Maplan, återvinningsmaskiner från NGR och Herbold Meckesheim samt formblåsningsmaskiner från Kautex Maschinenbau GmbH.


Brett utbud

Vi har också ett rikt utbud av kringutrustning och bearbetningsmaskiner med allt från gripdon och tempereringsaggregat till ultraljudssvetsar och kylsystem.  Vårt breda utbud gör oss idag till en komplett leverantör, där du har möjlighet att få allt levererat från en och samma källa.


Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp och råd när det gäller maskiner för bearbetning av plast och gummi.
Historik


1978 Battenfeld öppnar kontor i Mullsjö. Företaget är ett helägt dotterbolag till Battenfeld GmbH, Tyskland. Kenneth Hiljemark utses till VD.

1986
Kontoret flyttas till Halmstad.

1988
Företaget köps ut genom ett MBO (Management Buy-Out) av Kenneth Hiljemark. Företagets namn blir nu Battenfeld Sverige AB, samtidigt som Battenfeld firar 10 år i Sverige.

1993
Battenfeld Sverige AB öppnar kontor i Norge.

1998
Battenfeld Sverige AB firar 20-årsjubileum.

2000
ISO 9002 Certifiering. Cirkeln sluts mellan Battenfeld Sverige AB:s ISO-leverantörer och kunder.

2003
Battenfeld Sverige AB renodlas för att enbart sälja maskiner till plastindustrin. Tillbehörsdelen lyfts ut till dotterbolaget Exnova, som startar försäljning av kringutrustning för plastindustrin. ISO 9001:2000 Certifiering. Battenfeld Sverige AB firar 25-årsjubileum.

2006
I december 2006 tar Christian Hiljemark över VD-posten efter Kenneth Hiljemark.

2008
Utan tvekan det hittills mest händelserika året i vår historia. Battenfeld Kunststoffmaschinen Gmbh i Österrike får i mars nya ägare i Wittmann Group, vilket innebär att vi får tillgång till ett helt nytt komplett sortiment med robotar och kringutrustning. I augusti flyttar vi in i våra nybyggda, egna, lokaler på Skallebackavägen 29 i Halmstad. Vid invigningen passade vi samtidigt på att fira Battenfeld Sverige AB's 30-årsjubileum.

2011
Battenfeld Sverige AB övertar agenturen för Maplans gummibearbetningsmaskiner.


2018 Battenfeld Sverige AB firar 40-årsjubileum.VÄLKOMMEN ATT BESÖKA OSS!


Vi finns på vackra västkusten i halländska Halmstad.

Battenfeld Sverige AB
Skallebackavägen 29
302 41 Halmstad

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Instagram